Een afbeelding omzetten naar vector

Een afbeelding omzetten naar vector

Veel mensen weten het eigenlijk niet, maar er bestaan verschillende soorten grafische bestanden. In eerste instantie is het zo dat er gebruik kan worden gemaakt van zogenaamde pixel bestanden. Dit zijn bestanden die beschikken over een bestandsformaat zoals bijvoorbeeld JPG of PNG. Dergelijke bestandstypes komen het meeste voor. Voor digitaal gebruik zijn ze prima te gebruiken. Het probleem dat zich voordoet bij deze bestandstypes duikt in de praktijk dan ook vooral op wanneer er mee gedrukt dient te worden. Op dat moment is het namelijk zo dat u bij het vergroten van de afbeelding tegen problemen aan zult lopen. Uw afbeelding omzetten naar vector kan daar echter perfect verandering in brengen.

Waarom uw afbeelding omzetten naar vector?

Zolang u enkel en alleen voor digitale doeleinden gebruik gaat maken van uw afbeelding zult u merken dat een pixel bestand zoals JPG of PNG uitstekend aan uw verwachtingen zal voldoen. Daar komt echter verandering in op het moment dat er bijvoorbeeld een drukker of een beletteringsbedrijf aan te pas komt. Op het moment dat u een bepaalde afbeelding in groot formaat wenst te laten afdrukken zult u dan ook kunnen vaststellen dat u bij een gewoon pixel bestand geconfronteerd zult worden met kwaliteitsverlies. Wilt u dat kwaliteitsverlies voorkomen? Dan is uw afbeelding omzetten naar vector een uitstekende oplossing.

Een afbeelding omzetten naar vector betekent dat de opbouw van het bestand wordt veranderd. Een pixel bestand is zoals de naam reeds laat vermoeden opgebouwd uit pixels. Dat geldt niet voor een vector. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van lijnen en ankerpunten. Deze opbouw zorgt er voor dat het probleemloos mogelijk wordt om de afbeelding aanzienlijk te vergroten zonder dat deze wazig zal worden. Een vector is dan ook het bestand bij uitstek dat u dient aan te leveren aan bijvoorbeeld een drukker.

Uw afbeelding omzetten naar vector binnen 24 uur!

Een bestaande afbeelding omzetten naar vector is volgens veel mensen geen enkel probleem. Zij openen hun JPG of PNG bestanden namelijk in een programma zoals Illustrator waarna ze de afbeelding vervolgens gewoon opslaan als bijvoorbeeld een AI bestand. Het is natuurlijk logisch dat veel mensen denken dat deze methode gewoon werkt om tot een vector bestand te komen, maar in de praktijk is dat niet helemaal correct. Op deze manier zult u namelijk weliswaar het bestandstype aanpassen, maar de opbouw van het bestand verandert uiteraard niet. Met andere woorden, er is nog steeds sprake van een pixel bestand.

Wilt u er echt zeker van zijn dat u gebruik kunt gaan maken van een vector? Dan is het altijd de moeite waard om ons uw bestaande afbeelding om te laten zetten naar een vector. Wij doen dit volledig handmatig. Hierdoor kunt u er op rekenen dat de opbouw van het bestand daadwerkelijk wordt aangepast. Bovendien zult u merken dat u ons vector bestand eindeloos kunt vergroten zonder dat er daarbij sprake zal zijn van kwaliteitsverlies. Lijkt dit u ook wel wat? Twijfel dan geen moment langer en laat ook uw afbeelding door ons omzetten naar een vector. Dit is reeds mogelijk binnen de 24 uur na het doorgeven van uw bestelling!

Lees hier onze veelgestelde vragen

© Copyright 2023 Logo in Vector