Een AI bestand maken

Een AI bestand maken, een must voor uw marketingdoeleinden

Zou u op een bepaald ogenblik graag een afbeelding of een logo willen laten vergroten? Bijvoorbeeld omdat u het plan heeft om ze te gaan inzetten voor marketingdoeleinden? In dat geval is het belangrijk om aandacht te besteden aan het bestandsformaat waarover u beschikt. We maken op dit vlak een onderscheid tussen een pixel bestand en een vector bestand. Bovendien geldt voor vector bestanden zoals een AI bestand dat ze niet per definitie vector zijn. Wilt u hier graag meer over weten? En vooral waar de valkuilen nu precies liggen? Dan zal de informatie op deze pagina ongetwijfeld al uw vragen beantwoorden.

Waarom is een AI bestand interessant?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar hoe een AI bestand precies ontstaat. Zoals in de inleiding reeds vermeld is het zo dat we een onderscheid maken tussen pixel bestanden en vector bestanden. Voor pixel bestanden geldt dat ze worden gemaakt in programma's zoals Paint en Photoshop. Het resultaat is dan bijvoorbeeld een JPG of een PNG bestand. In eerste instantie zien deze bestanden er gewoon oké uit. De afbeelding oogt netjes en de kwaliteit is degelijk. Dat verandert echter op het moment dat u de afbeelding gaat vergroten. Een AI bestand maken zal op dit vlak een groot verschil maken. Een dergelijk vector bestand kunt u dan ook gewoon eindeloos vergroten zonder dat er sprake zal zijn van een sterk verminderde kwaliteit. Wanneer u het logo of de illustratie die u in PNG of JPG heeft staan wilt gaan gebruiken voor marketing gerelateerde doeleinden zult u dan ook kunnen vaststellen dat deze zal moeten worden omgezet naar een AI bestand.

Kunt u zelf een AI bestand maken?

Veel mensen zijn van mening dat een AI bestand maken eigenlijk een koud kunstje is. Ze openen namelijk gewoon hun PNG of JPG bestand en slaan ze vervolgens op als een AI bestand mits zij beschikken over de juiste software. Dat is natuurlijk ongelofelijk eenvoudig, alleen werkt het zo helaas niet. Het bestandstype mag dan namelijk wel anders zijn, de opbouw van het bestand verandert niet. Het bestand blijft dus met andere woorden opgebouwd uit pixels in plaats van vectoren. De oplossing laat zich raden. De pixels in het bestand dienen te worden omgezet naar vectoren. Dit is net wat complexer en bovendien kost het ook aardig wat tijd. Gelukkig kunnen wij dit perfect voor u realiseren. Dit overigens ook nog eens binnen een zeer korte periode van amper 24 uur!

Het maken van een AI bestand aan ons uitbesteden

Een AI bestand maken gebeurt door ons altijd handmatig en dus niet automatisch. Dit zorgt er voor dat wij onze klanten altijd de beste kwaliteit kunnen garanderen. Dat is echter niet alles. Wij leveren daarbij een EPS, SVG en een PDF bestand mee. Bovendien geldt dit ook voor de pixel bestanden JPG en PNG. Deze laatste twee bestanden zijn uitsluitend voor digitaal gebruik.

Blog overzicht

© Copyright 2023 Logo in Vector