Een bestand vectoriseren

Een bestand vectoriseren om kwaliteitsverlies te voorkomen

De kans is aanwezig dat u al eens heeft gehoord over het vectoriseren van een bestand. In principe is het zo dat we in de praktijk een onderscheid maken tussen twee verschillende soorten van grafische bestanden. Het gaat hierbij enerzijds om de zogenaamde pixel bestanden en anderzijds om de vector bestanden. Voor beide type bestanden geldt dat ze er eigenlijk hetzelfde uitzien. De mogelijkheden waar u over beschikt bij beide bestanden verschillen echter wel degelijk. Daar waar een JPG en een PNG bijvoorbeeld louter geschikt zijn voor digitale doeleinden geldt dat niet voor vector bestanden zoals een EPS, PDF, SVG of AI bestand.

Wat betekent een bestand vectoriseren?

Een bestand vectoriseren betekent eigenlijk dat er voor wordt gekozen om een bestaande grafische afbeelding in JPG of PNG formaat te gaan omzetten naar een vector bestand. Een bestand vectoriseren zorgt er in de praktijk voor dat de opbouw van het bestand wordt aangepast. In eerste instantie hebben zowel JPG als PNG bestanden dan ook een opbouw uit pixels. Dat is voor digitaal gebruikt perfect, maar wanneer u met deze bestanden naar bijvoorbeeld een beletteringsbedrijf stapt komt u in de problemen. Dit is het gevolg van het feit dat er kwaliteitsverlies optreedt wanneer een pixel bestand aanzienlijk wordt vergroot. Om een dergelijk verlies aan kwaliteit te voorkomen kunt u uw bestand laten omzetten.

Bij een bestand vectoriseren zult u kunnen vaststellen dat de manier waarop het bestand is opgebouwd zal komen te veranderen. Concreet betekent dit dat er niet langer sprake is van een bestand dat gebruik maakt van pixels. In plaats daarvan zal ze komen te bestaan uit een combinatie van lijnen en ankerpunten. Deze maken het mogelijk om het bestand aanzienlijk te vergroten zonder dat u daarbij ook maar voor enig kwaliteitsverlies hoeft te vrezen.

Zelf uw bestand vectoriseren is geen goed idee

Voor het maken van een vector bestand kan er gebruik worden gemaakt van verschillende programma's. Voor mensen of bedrijven die een dergelijk programma hebben zoals Adobe Illustrator geldt dat zij er vanuit gaan dat ze eenvoudig zelf het bestand kunnen vectoriseren. Dat is echter in de praktijk niet helemaal correct. U kunt er inderdaad voor kiezen om uw pixel bestand automatisch te laten omzetten in een vector bestand, maar zelfs dan zult u nog steeds niet kunnen rekenen op de kwaliteit die u nodig heeft om mee te kunnen drukken. Onze aanpak is dan ook helemaal anders. Wij vectoriseren uw bestand handmatig waardoor u altijd bent verzekerd van het meest optimale eindresultaat.

Laat snel en kwalitatief uw bestand vectoriseren

Wilt u ook graag een bestand vectoriseren? Dan mag het duidelijk zijn dat u er altijd goed aan doet om daarvoor een beroep te doen op de mogelijkheden die wij u bieden. Omdat wij uw bestand handmatig natekenen kunnen wij er voor zorgen dat deze zonder probleem kan worden gebruikt door bijvoorbeeld drukkerijen, sign- en beletteringsbedrijven. Bij het vergroten van het bestand zal er geen sprake meer zijn van kwaliteitsverlies waardoor de mogelijkheden voor marketingdoeleinden zo goed als eindeloos worden. Het beste van dit alles? Wij kunnen uw bestand vectoriseren in slechts 24 uur tijd! Aarzel dus geen moment langer en doe vandaag nog een beroep op de mogelijkheden die wij u kunnen aanbieden!

Neem contact met ons op

© Copyright 2023 Logo in Vector