EPS bestand maken

EPS bestand maken

Wanneer een partij aangeeft dat uw logo of illustratie omgezet dient te worden naar een EPS bestand, dan wordt er bedoeld dat er een vector bestand van moet worden gemaakt. En zoals u wellicht al weet is een vector bestand een zogenaamd lijnbestand dat oneindig te vergroten is. En dat is een voordeel zodra u dat bestand wilt gaan gebruiken in drukwerk of bijvoorbeeld de belettering van uw bedrijfsauto’s.

Waarom een EPS bestand maken?

De vraag is, waarom wilt u van uw bestanden, afbeeldingen of illustraties een EPS bestand maken? Het antwoord is, een vector is oneindig te vergroten zonder kwaliteitsverlies. U zult dus altijd over een scherpe afbeelding beschikken, hoe groot deze ook is. Om die reden heeft u altijd een EPS bestand van uw logo nodig.

Overigens is EPS de extensie van het bestand of de betreffende afbeelding en staat het voor Encapsulated Post Script. Feitelijk is dit dus een gevectoriseerd lijnbestand.

Handmatig een EPS bestand maken

Een EPS bestand maken dient altijd handmatig te gebeuren. Feitelijk wordt de bestaande afbeelding digitaal, met de hand, overgetrokken. En dat dient zeer nauwkeurig te gebeuren om de beste kwaliteit van uw logo te garanderen.

Is de afbeelding eenmaal overgetrokken dan wordt deze verder met de hand ingekleurd.

Er bestaan online tools die automatisch een bestand omzetten naar een EPS bestand, maar dat is niet aan te raden. Zoals wij al zeiden is het maken van een EPS bestand zeer nauwkeurig werk en dient het eindresultaat altijd goed gecontroleerd te worden. Het risico bestaat anders dat uw drukker aangeeft niets te kunnen met het door u aangeleverde bestand of u komt er te laat achter dat er oneffenheden in uw logo zitten.

EPS bestanden door ons laten maken

Heeft u geen tijd of heeft u onvoldoende kennis om zelf aan de slag te gaan en zelf uw EPS bestanden te maken? Geen nood, bij ons kunt u tegen een scherp tarief uw logo of andere illustraties laten vectoriseren. Binnen 24 uur heeft u uw logo als EPS bestand en kunt u in al uw bedrijfsuitingen prima voor de dag komen! Meer weten? Of wilt u dat wij direct aan de slag gaan voor u? Doorloop ons bestelformulier of neem contact met ons op via onze website, wij helpen u heel graag verder.

Neem contact met ons op

© Copyright 2023 Logo in Vector