EPS bestand omzetten naar JPG

EPS bestand omzetten naar JPG

De grafische wereld, de wereld van de gedrukte en digitale media, kent veel verschillende bestandstypen en manieren om een afbeelding weer te geven. Als u niet in die wereld werkzaam bent, dan kunnen al die verschillende bestandstypen en vaktermen het behoorlijk ingewikkeld maken. Want hoe weet u nu welk bestand waarvoor het meest geschikt is?

Omzetten EPS naar JPG

Welk bestand voor welke manier het meest geschikt is hangt af van het bestand zelf en het doel waarvoor u het wilt gaan gebruiken. Zo kan bijvoorbeeld een EPS bestand (indien het een vector bestand betreft) prima geschikt zijn voor drukwerk zoals bijvoorbeeld op banners, vlaggen, grotere reclameborden en beletteringen van winkelpuien of auto’s en bussen. Maar wilt u dit bestand bijvoorbeeld in een programma zoals Word of PowerPoint gebruiken? Of wilt u bestanden gebruiken voor op uw website, dan kunt u niet zoveel met een EPS bestand, u heeft dan meer aan een zogenaamd JPG bestand. Dus heeft u een EPS bestand dat u wilt gebruiken voor bijvoorbeeld uw website? Dan dient u deze te laten omzetten naar JPG. Wilt u echter een JPG bestand omzetten naar een EPS bestand? Lees dan verder op deze pagina.

Wat is een EPS bestand?

Laten we eerst eens stil staan bij de vraag, wat is een EPS bestand? De afkorting EPS staat voor Encapsulated PostScript en is een bestandsformaat dat bedacht is door Adobe.

Een EPS bestand wordt soms ook wel een vector bestand genoemd omdat een dergelijk bestand is opgebouwd uit vectoren. Een EPS bestand is geschikt voor het laten drukken van grotere reclame uitingen, maar kan niet worden gebruikt in bijvoorbeeld PowerPoint, Word, uw website of social media. Voor online gebruik heeft u een JPG bestand nodig en hiervoor is EPS dus niet geschikt. Als u regelmatig werkt in programma’s of in pakketten van Microsoft Office (Word, PowerPoint en dergelijke), dan kunt u het EPS bestand beter omzetten naar een JPG bestand. Bij Logo in Vector leveren wij beide bestandstypen, hierdoor wordt u ontzorgt en heeft u voor elk gewenst doeleinden een juiste bestandssoort.

Opslaan als JPG bestand

U wilt een EPS bestand laten omzetten naar een JPG bestand? Dan is er een manier die zeker niet gaat werken, maar wij nog weleens zien gebeuren. Sommige mensen veranderen eenvoudig weg de extensie van bestand. De extensie van een bestand zijn die drie letters achter de bestandsnaam, dus bijvoorbeeld foto.jpg. Past u de extensie aan van bijvoorbeeld foto.eps naar foto.jpg, dan zal er niets veranderen, de bestandsindeling blijft hetzelfde en u kunt deze nog steeds niet gebruiken voor uw online doeleinden.

Controleren van de afbeelding

Wilt u controleren of de afbeelding die u heeft een pixel bestand of een vector bestand betreft? Dan is daar een vrij eenvoudige manier voor mits u de juiste software tot uw beschikking heeft om een EPS bestand te openen. Dit kan met onder andere Adobe Photoshop en Adobe Illustrator. Wanneer u het EPS bestand heeft kunnen openen, zoom dan in op de afbeelding en als u ziet dat de afbeelding blokkerig en wazig wordt, dan kunt u er zeker van zijn dat u een pixel afbeelding heeft. De blokken die u dan ziet zijn de pixels waar de afbeelding uit is opgebouwd.

Blijft de afbeelding even helder en scherp? Dan heeft u een vector afbeelding tot uw beschikking.

Omzetten naar JPG

Heeft u nu een afbeelding of afbeeldingen die u wenst te gebruiken op, bijvoorbeeld uw website? Dan dient u er eerst zeker van te zijn dat uw afbeelding een JPG bestand is. We weten nu dat een EPS bestand niet kan worden gebruikt voor digitale doeleinden. Heeft u een EPS bestand dat om die reden dient te worden omgezet naar een JPG bestand maak dan gebruik van onze diensten, binnen 24 uur heeft u een bestand dat werkbaar is voor al uw doeleinden.

Kleine investering

Heeft u een grafisch bestand dat u wilt gebruiken voor meerdere doeleinden, druk en digitaal, dan is het aan te raden het omzetten te laten doen door specialisten. Designers met jarenlange ervaring in de grafische industrie zoals wij van Logo in Vector. Wij zetten uw logo, illustratie, familiewapen of bijvoorbeeld digitale foto’s om naar de voor u gewenste bestandsformaten. Wij hanteren een eerlijke en haarscherpe prijs en leveren razendsnel, binnen 24 uur! Wij hanteren een 100% tevredenheidsgarantie, hierdoor bent u er van verzekerd dat al uw bestandstypen voldoen aan de juiste kwaliteit, of het nou een EPS of een JPG bestand betreft.

U krijgt uw afbeeldingen altijd retour in de vector bestanden EPS, PDF, AI en SVG. Daarbij ontvangt u van ons een JPG en PNG bestand die u voor uw digitale doeleinden kunt inzetten zoals uw website en social media. Wij van Logo in Vector zorgen ervoor dat u de beschikking krijgt over alle benodigde bestandsformaten zodat u op iedere manier goed voor de dag kunt komen.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de dienstverlening van Logo in Vector? Neem vrijblijvend contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Blog overzicht

© Copyright 2023 Logo in Vector