EPS bestand laten maken

EPS bestand laten maken

Mocht u er over nadenken om uw logo te laten drukken op drukwerk, kleding of ander promotiemateriaal dan is het noodzakelijk om uw logo naar een drukkerij te sturen. Nu kunt u dit op verschillende manieren doen. U kunt kiezen voor een reguliere pixelafbeelding, echter kunt u ook kiezen voor een EPS bestand. Middels een dergelijk vector bestand hoeft u zich geen zorgen te maken over verlies van kwaliteit. Aangezien nog niet iedereen bekend is met het EPS bestand hebben we in dit artikel enkele informatie voor u uiteengezet die voor u van belang kan zijn. Dit geeft u meer inzicht in wat u precies van ons kunt verwachten.

De verschillende bestanden – pixel en EPS bestand

Over het algemeen kunnen we een onderscheid maken tussen twee soorten afbeeldingsbestanden. Dit zijn pixelbestanden en vector bestanden. Vector bestanden zijn afbeeldingen die zijn opgebouwd met wiskundige formules die punten op een raster vastleggen. Dit noemen we ook wel de ankerpunten. Deze ankerpunten maken het mogelijk om strakke lijnen te trekken tussen de punten. De pixelbestanden zijn samengesteld uit de gekleurde blokjes die pixels worden genoemd. Omdat ze zich oneindig kunnen aanpassen in grootte zonder verlies van kwaliteit, zijn vector bestanden een stuk geschikter dan pixelbestanden. Bij pixelbestanden krijgt u namelijk te maken met verlies van kwaliteit wanneer u deze vergroot. Dit heeft u met een EPS bestand, een speciaal soort vector bestand, weer niet. Hier blijft de kwaliteit altijd scherp.

Waarom kiezen voor een vector bestand? 

Het belangrijkste verschil tussen vector- en pixelbestanden zit hem dus in de bruikbaarheid. De pixelbestanden zijn door het vaste aantal pixels niet ideaal voor het printen van het logo op bijvoorbeeld drukwerk. Wanneer u inzoomt krijgt het logo namelijk een korrelige structuur. Met andere woorden, u kunt niet een afbeelding uitprinten middels dit bestand en verwachten dat u van de beste kwaliteit voorzien bent. Aangezien de vector bestanden gebaseerd zijn op formules, kan een vectorafbeelding op hoge resolutie worden geschaald tot onbeperkte afmetingen. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om uw logo terug te laten komen op een enorm groot reclamebord, zonder dat de kwaliteit minder wordt.

Vector bestanden converteren – dé keuze voor u 

Als u graag pixelbestanden wilt converteren naar vector zit u bij ons altijd goed. Wij zijn in staat om vrijwel alle mogelijke soorten pixelafbeeldingen snel en eenvoudig om te zetten naar een EPS bestand. Wij hanteren een snelle levering van 24 uur. Maakt u vandaag een bestelling dan kunt u uw logo in EPS bestand de volgende dag dus al verwachten. Alle logo’s worden met de hand geconverteerd. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit van het hoogst mogelijke niveau zal zijn.  Omdat wij geloven in de kwaliteit die wij hanteren bieden wij zowel een kwaliteitsgarantie als een tevredenheidsgarantie. Is er iets niet naar wens dan staan wij klaar om gelijk actie te ondernemen. Heeft u bepaalde vragen over het omzetten van een pixelbestand naar een EPS bestand? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan namelijk klaar om u van antwoord te voorzien.

Neem contact met ons op

© Copyright 2023 Logo in Vector