Een EPS logo maken

Een EPS logo maken biedt u heel wat mogelijkheden

Een EPS logo maken zorgt er voor dat u kunt rekenen op heel wat interessante mogelijkheden. Vaak is het zo dat mensen naar bijvoorbeeld een drukker of een beletteringsbedrijf stappen met een pixel bestand. Het gaat hierbij dan om bijvoorbeeld een JPG of een PNG bestand. Er is in principe met deze bestanden helemaal niets mis, althans niet wanneer u ze gaat gebruiken voor digitale doeleinden. Op het moment dat het logo gedrukt dient te worden of bijvoorbeeld bestickert op uw bedrijfsauto's wordt dat een compleet ander verhaal. Zodra men het logo zal willen vergroten zal dat er immers voor zorgen dat er kwaliteitsverlies zal optreden. Dat is uiteraard niet acceptabel. Het laten omzetten van uw logo in een EPS bestand kan er voor zorgen dat u een dergelijk vervelend probleem kunt voorkomen.

Waarom voldoet een pixel bestand niet?

In eerste instantie vinden mensen het vreemd dat een pixel bestand niet kan worden gebruikt om mee te drukken. Wanneer u het logo opent ziet het er toch gewoon prima uit? Dat klopt. Voor digitaal gebruik voldoet een JPG of een PNG bestand dan ook prima. Op het ogenblik dat het logo echter dient te worden gedrukt wordt het een ander verhaal. Stelt u zich bijvoorbeeld eens voor dat uw logo gedrukt moet worden om vervolgens gebruikt te kunnen worden op uw bedrijfsvoertuig. Het spreekt voor zich dat dit er voor zorgt dat uw logo aanzienlijk moet worden vergroot. Op zich geen probleem, maar omdat het bestand uit pixels is opgebouwd treedt er kwaliteitsverlies op. Dit zorgt er voor dat het eindresultaat onacceptabel is. Indien u, uw logo op groot formaat wenst te laten drukken is het omzetten naar een EPS of AI bestand in de praktijk dan ook een absolute must. Op deze manier wordt de bestandsopbouw immers aangepast. Hierdoor wordt het mogelijk om uw logo eindeloos te schalen zonder kwaliteitsverlies.

Hoe kunt u een EPS logo maken?

Het is erg belangrijk om er rekening mee te houden dat een EPS logo maken op verschillende manieren kan gebeuren. Lang niet alle manieren zijn echter even interessant. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in een programma zoals Illustrator een JPG of een PNG bestand te openen en deze vervolgens als AI of EPS op te slaan. Dat lijkt er in eerste instantie voor te zorgen dat uw afbeelding van een pixel bestand wordt omgezet in een vector bestand. Al snel wordt echter duidelijk dat dit niet het geval is. Op deze manier uw bestand opslaan verandert dan wel het bestandstype, maar de opbouw van het bestand blijft hetzelfde. Ook in dit geval zult u dan ook met andere woorden nog altijd geplaagd worden door kwaliteitsverlies.

Laat uw EPS logo door ons maken

Een EPS logo maken is dus helemaal niet zo eenvoudig als het op het eerste zicht lijkt. Gelukkig kunnen wij u daarbij uitstekend van dienst zijn. Door een beroep te doen op onze diensten zult u namelijk kunnen vaststellen dat u binnen 24 uur over een EPS logo komt te beschikken welke u perfect kunt gebruiken voor verschillende doeleinden. Wij leveren u overigens niet één, maar wel vier vector bestanden aan. Dit betekent dat u van ons buiten de EPS ook een PDF, SVG en AI bestand zult ontvangen. Ook de pixel bestanden JPG en PNG leveren wij gratis voor u mee voor digitaal gebruik.

Bekijk onze FAQ

© Copyright 2023 Logo in Vector