Wat is een vector logo?

Een vector logo bestaat uit ankerpunten en lijnen. Bij het vergroten of verkleinen van deze bestanden blijven de ankerpunten en lijnen intact. De vorm en scherpte blijven daarom altijd behouden. Dit maakt een vector logo ideaal voor het gebruik van reclame-uitingen als drukwerk, belettering, graveren en zeefdruk.

Voordelen

Met een vector kunt u alle kanten uit: uw vector logo kunt u plaatsen op uw visitekaartje, voertuig, bedrijfskleding, reclamedoeken, reclameborden etc. zonder kwaliteitsverlies! Een bijkomend voordeel is dat een vector bestand relatief klein blijft in grootte in tegenstelling tot een pixelbestand. Het vector bestand kan dus gemakkelijk per mail verzonden worden. Een vector bestand heeft meestal één van de volgende extensies: EPS, PDF, SVG of AI.

 

Wij hanteren het tarief van €39,95 excl. BTW per logo. Indien u meerdere logo’s tegelijk wilt laten omzetten kunt u deze uploaden op onze bestelpagina. Bij elk extra logo ontvangt u 10% korting op het totaalbedrag.

Illustraties en familiewapens zijn over het algemeen uniek en uiteenlopend qua stijl en omvang. Vanwege de complexiteit vergt het vectoriseren hiervan meer tijd dan een doorgaans logo. Om deze redenen hanteren wij hier geen standaardtarief voor. U kunt geheel vrijblijvend contact opnemen via info@logoinvector.nl voor een prijsopgave.

Fotomateriaal is normaliter niet geschikt voor vectorisatie. Omdat elke pixel een andere kleur heeft is het onmogelijk om deze “miljoenen” pixels unieke kleuren te geven in vector. Bij het vectoriseren gaat het voornamelijk om de vormen van een object/logo met volvlakken of verlopen van kleur die één op één nagemaakt kunnen worden.

Wanneer het een foto betreft van een logo, tekening (illustratie) of familiewapen is deze over het algemeen wel te vectoriseren.

Om uit te kunnen sluiten of uw foto geschikt is voor vectorisatie kunt u uw foto vrijblijvend mailen naar info@logoinvector.nl of via het contactformulier indienen.

Om uw bestelling in gang te zetten raden wij u aan uw logo via het bestelformulier te uploaden en de stappen van het formulier te doorlopen. Uw bestelling wordt dan automatisch in ons systeem geplaatst.

Indien u vooraf wilt weten of uw logo geschikt is voor vectorisatie en of dit voor het standaardtarief van €39,95 excl. BTW gevectoriseerd kan worden, raden wij u aan uw logo op te sturen naar info@logoinvector.nl of via het contactformulier te uploaden.

Voor de beste kwaliteit is het aan te raden uw logo in zo’n groot mogelijk formaat op te sturen. Via ons uploadformulier kunt u tevens meerdere bestanden tegelijk uploaden. Indien uw bestand te groot is om via de websiteformulieren of per mail te versturen raden wij aan uw bestanden via We Transfer te uploaden.

U kunt uw logo in de volgende bestandstypen aanleveren: jpg, jpeg, gif, png, bmp, tif, tiff, doc, docx, pdf, eps, svg, ai, psd, rar en zip.

Ja. Wij sturen standaard bij oplevering een factuur van het door u betaalde bedrag. Wilt u de factuur op een andere tenaamstelling? Dan kunt u dit aangeven in het uploadformulier onder “Opmerkingen”. Heeft u uw opdracht reeds geplaatst? Stuur ons dan een e-mail met uw facturatiegegevens naar info@logoinvector.nl.

Ja, dat is mogelijk. Lettertype- en kleurwijzigingen doen wij geheel kosteloos! Zorg ervoor dat u dit bij aanlevering van de bestanden meldt. Indien u andere wijzigingen heeft kunnen er extra kosten voor in rekening worden gebracht. U wordt hier altijd vooraf over geïnformeerd.
Uw logo wordt kundig en volledig handmatig omgezet in vector middels professionele software. De vormen van uw logo worden omgezet naar lijnen en de kleuren worden herkend en één op één overgenomen.
Ja, wij leveren ook in het weekend binnen 24 uur na ontvangst van de bestanden en betaling.
Uw logo wordt na de omzetting aangeleverd in CMYK kleuren tenzij anders is aangegeven. Het hanteren van CMYK kleuren maakt uw logo geschikt voor drukwerk. Indien gewenst kunnen wij ook PMS (ofwel Pantone) kleuren toekennen aan uw logo. Heeft u al PMS kleuren? Laat ons het weten bij aanlevering van de bestanden.

JPG/JPEG (Joint Photographic Experts Group) bestanden worden veelal gebruikt op het internet en de computer. Dit zijn pixel bestanden die normaliter niet geschikt zijn voor drukwerk.

PNG (Portable Network Graphics) bestanden worden net als JPG bestanden veelal op het internet en de computer gebruikt en hebben het voordeel dat deze een transparante achtergrond kunnen bevatten. Ook PNG bestanden bestaan uit pixels en zijn normaliter niet geschikt voor drukwerk.

PDF (Portable Document Format) bestanden worden veel gebruikt, zijn vertrouwd en erg toegankelijk. PDF bestanden kunnen worden beveiligd en kunnen zowel pixel als vector bestanden bevatten. Niet ieder PDF bestand is daarom geschikt voor drukwerk.

EPS (Encapsulated PostScript) bestanden zijn druktechnische bestanden en meestal alleen te openen met speciaal daarvoor bedoelde software. Ook EPS bestanden kunnen zowel pixel als vector bestanden bevatten. EPS bestanden zijn om deze reden net als PDF bestanden niet altijd geschikt voor drukwerk, al mag u daar in de meeste gevallen wel vanuit gaan.

AI (Adobe Illustrator) bestanden zijn de standaard voor het grafische bewerkprogramma Adobe Illustrator en bevatten normaliter vector bestanden. Pixel bestanden kunnen hier echter wel in geïmporteerd worden. Net als EPS bestanden kunt u er in de meeste gevallen vanuit gaan dat deze geschikt zijn voor drukwerk.

De PDF, EPS en AI bestanden die wij aanleveren bevatten altijd vector en zijn geschikt voor al uw reclame-uitingen. De JPG en PNG bestanden die wij aanleveren bevatten pixels en zijn geschikt voor al uw digitale communicatie-uitingen.

© Copyright 2023 Logo in Vector