handmatig of automatisch

Uw logo handmatig of automatisch om laten zetten?

Wat is het verschil tussen handmatig en automatisch vectoriseren?

Er zijn verschillende bedrijven te vinden die uw pixel logo vectoriseren tegen relatief lage prijzen. Sommige hebben software ontwikkeld waarmee u zelf uw logo automatisch kan omzetten naar vector. Erg aantrekkelijk allemaal, zo lijkt het.

Wanneer uw pixel logo automatisch naar vector wordt omgezet zal het resultaat in de meeste gevallen (erg) tegenvallen. In onderstaande illustratie is het verschil te zien. Links ziet u het aangeleverde pixel bestand die vrij korrelig en wazig oogt. In het midden is het resultaat te zien van het automatisch omzetten van dit pixel logo naar een vector logo. In klein formaat kan deze slechte afwerking nog enigzins mee lijken te vallen, maar bedenk u eens hoe dit eruit ziet wanneer u dit logo in het groot laat printen of bedrukken op een doek of bord, of op uw voertuig laat bestickeren. Welke indruk laat u daarmee achter bij uw potentiële klanten? Aan de rechterkant is het vector resultaat te zien wanneer uw pixel logo handmatig laat omzetten naar een vector bestand, de kwaliteit die u immers mag verwachten van een professionele dienstverlening.

Naast de slechtere kwaliteit van een automatisch omgezet vector logo is vaak de garantie ver te zoeken. Omdat deze bedrijven voor het aangeboden lage tarief het logo niet handmatig kunnen aanpassen zal u in de meestal gevallen het er helaas mee moeten doen. Het nadeel bij bedrijven die u automatische software bieden, is dat u meestal een account moet aanmaken en een abonnement dient af te nemen.

Bekijk onze voorbeelden

© Copyright 2023 Logo in Vector