Een illustratie digitaliseren

Een illustratie digitaliseren om te laten drukken

Voor menig aantal particulieren en bedrijven geldt dat ze een illustratie hebben laten maken. De kans is aanwezig dat men deze uiting vervolgens op groot formaat wilt inzetten voor bijvoorbeeld een reclamecampagne. De afbeelding kan dan bijvoorbeeld in flyers, posters, doeken en op de bedrijfsvoertuigen worden geplaatst. Bij een illustratie digitaliseren moet er altijd rekening worden gehouden met het doel waarvoor dit moet gebeuren. Een pixel bestand leent zich bijvoorbeeld perfect voor digitale grafische doeleinden, maar is niet geschikt voor drukwerk. Wilt u graag een illustratie digitaliseren om deze vervolgens in te kunnen zetten voor marketingdoeleinden? Dan doet u er goed aan rekening te houden met de informatie die we voor u hebben verzameld hier op deze pagina.

Hoe een illustratie digitaliseren?

Bij het digitaliseren van een illustratie zult u kunnen vaststellen dat er een onderscheid wordt gemaakt tussen twee verschillende soorten bestanden. In eerste instantie zijn er de grafische bestanden bestaande uit pixels. Deze hebben het bestandsformaat JPG of bijvoorbeeld PNG. Voor deze bestanden geldt dat ze een afbeelding mooi weergeven, maar uitsluitend inzetbaar zijn voor digitale grafische doeleinden. Wit u het bestand kunnen gebruiken voor drukwerk? Dan zult u over een zogenaamd vectorieel bestand moeten bezitten. Het gaat hierbij dan bijvoorbeeld om een EPS of een AI bestand.

Een illustratie digitaliseren voor druk

Wanneer u reeds over een JPG of een PNG bestand beschikt zult u kunnen vaststellen dat deze bestanden niet geschikt zijn voor drukwerk. Het is met deze bestandsformaten voor een drukker dan ook onmogelijk om de afbeelding te vergroten zonder dat er kwaliteitsverlies gaat optreden. Dit is het gevolg van het feit dat de afbeelding volledig is opgebouwd uit pixels. Wij kunnen uw illustratie digitaliseren in een vectorieel bestandsformaat waardoor het bestand bestaat uit een combinatie van lijnen en ankerpunten. Dit maakt het mogelijk om de afbeelding op een aanzienlijke grootte te schalen zonder ook maar enig kwaliteitsverlies.

Waarom u het digitaliseren van uw illustratie beter kunt uitbesteden

In eerste instantie lijkt het digitaliseren van een illustratie kinderspel. Dit geldt ook voor het omzetten van een pixel bestand naar een vector bestand. Veel bedrijven openen hun JPG of PNG gewoon in een programma als Illustrator en slaan ze vervolgens op als AI of EPS-bestand. Dat lijkt allemaal erg eenvoudig, alleen verandert dit de opbouw van het bestand niet. Met andere woorden, een pixel bestand blijft ook na het exporteren als een AI of EPS bestand een pixel bestand.

Onze werkwijze is helemaal anders. Wij zorgen voor het handmatig omzetten van uw grafisch bestand naar een vector bestand. Op het moment dat wij dit hebben gedaan ontvangt u van ons verschillende bestanden. Het gaat hierbij om de vector bestanden: AI, EPS en PDF-bestanden, maar wij leveren ook geheel gratis de digitale bestanden JPG en PNG mee. Op deze manier beschikt u in één klap over alle vereiste bestanden, ongeacht voor welk doel u ze wenst in te zetten. Heeft u snel behoeften aan een vector bestand? Ook dat is geen enkel probleem! Wij kunnen immers uw illustratie digitaliseren binnen een termijn van slechts 24 uur!

Bekijk onze illustratie voorbeelden

© Copyright 2023 Logo in Vector