JPG omzetten naar EPS

JPG omzetten naar EPS, waarom deze keuze maken?

Voor bedrijven geldt dat zij omwille van marketingdoeleinden vaak het logo van hun onderneming aanzienlijk moeten laten vergroten. Dit bijvoorbeeld omdat ze het logo willen aanbrengen op de bedrijfsvoertuigen. Dat lijkt op zich geen enkel probleem te zijn. Toch is het zo dat deze bedrijven in de praktijk wel degelijk met bepaalde obstakels worden geconfronteerd. Het vaakst gehoorde probleem stelt zich met betrekking tot het feit dat er slechts een JPG bestand voor handen is. Dit lijkt op het eerste zicht voldoende te zijn, maar dat is het niet. Uw JPG omzetten naar EPS is dan ook vaak een absolute vereiste. Hoe kan dat nu echter precies?

Waarom zou u een JPG bestand moeten omzetten naar EPS?

In grote lijnen hebben we de bovenstaande vraag reeds beantwoord in de inleiding van deze pagina. Wij zijn echter van mening dat het interessant is om hier nog even wat dieper op in te gaan. Een JPG omzetten naar EPS kan namelijk een vereiste zijn wanneer u bijvoorbeeld uw logo wenst te gebruiken voor marketing gerelateerde doeleinden. Heel wat bedrijven willen hun logo laten vergroten en leveren daarvoor een JPG bestand aan. In dat geval zult u echter al snel tegen problemen aanlopen. Het vergroten van de afbeelding uit het bestand zal namelijk gepaard gaan met significant kwaliteitsverlies.

Bovenstaande situatie schetst het belang van een EPS bestand. Daar waar er bij een JPG bestand immers gebruik wordt gemaakt van pixels geldt dat niet voor een EPS bestand. Hierbij wordt er dan ook gewerkt met vector: een combinatie van lijnen en ankerpunten. Dat lijkt op het eerste zicht misschien hetzelfde, maar dat is het niet. Deze laatste manier van werken zorgt er namelijk voor dat u met een EPS bestand, uw logo eindeloos kunt vergroten zonder dat er kwaliteitsverlies zal gaan optreden. Op het moment dat u uw logo of afbeelding wenst te gaan inzetten voor promotionele doeleinden zal dit vector bestand een vereiste zijn.

Laat ook uw JPG omzetten naar EPS!

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt dat een JPG omzetten naar EPS voor bedrijven zeer interessant kan zijn. Bent u het hier ook mee eens? Dan zult u natuurlijk op zoek willen gaan naar een manier om dit voor elkaar te krijgen. Wij kunnen u op dit vlak in ieder geval uitstekend van dienst zijn. Het omzetten van een JPG naar een EPS bestand kan namelijk in de praktijk op verschillende manieren gebeuren. Denk hierbij aan:

• U kunt ze automatisch laten omzetten;
• U kunt er voor kiezen om deze handmatig te laten omzetten;

Automatisch een JPG omzetten naar EPS is een optie, alleen is het probleem dat dit zeer onnauwkeurig is. Omwille van deze reden hebben wij er voor gekozen om onze klanten een veel nauwkeuriger alternatief aan te bieden. Bij ons gebeurt het omzetten namelijk met de hand waardoor wij een echt optimale kwaliteit kunnen garanderen. Wilt u voor het omzetten van uw JPG naar EPS ook graag kunnen rekenen op het meest optimale eindresultaat? Neem dan contact met ons op!

Bekijk onze voorbeelden

© Copyright 2023 Logo in Vector