Uw logo omzetten

Uw logo laten omzetten van JPG naar EPS

Tegenwoordig is het niet zo moeilijk om uw eigen logo te ontwerpen in de vele gratis programma’s die er op internet te vinden zijn. Uw logo wordt dan opgemaakt in een JPG of PNG bestand en daar kunt u prima mee uit de voeten als u uw logo alleen online (dus bijvoorbeeld op uw website) gebruikt. Maar wanneer u uw logo wilt gebruiken voor andere marketing doeleinden, door het bijvoorbeeld op briefpapier, folders, t-shirts of posters af te laten drukken, dan is een JPG of PNG bestand niet meer voldoende. Het is dan noodzakelijk om uw logo te laten omzetten naar een EPS bestand.

Wat is het verschil tussen JPG en EPS?

Het grootste verschil tussen een JPG en een EPS bestand is de manier waarop ze zijn opgebouwd. Een JPG bestand is opgebouwd uit pixels. Een pixel zou u kunnen zien als een gekleurde punt op uw computerscherm. Heel veel van deze punten bij elkaar vormen dan samen een afbeelding. Alles wat u op uw computerscherm ziet is opgebouwd uit pixels. Een EPS bestand daarentegen bestaat uit vectorlijnen. Deze lijnen zijn eenvoudige meetkundige objecten, zoals bijvoorbeeld krommen, punten en lijnen. Als u al deze basisvormen met elkaar combineert ontstaat er een vectorafbeelding. Een vectorafbeelding (EPS) kunt u vergroten tot elk gewenst formaat, terwijl de kwaliteit hetzelfde blijft. Bij een JPG zal er kwaliteitsverlies optreden, omdat de pixels wazig worden wanneer u ze vergroot.

Waarom een logo in EPS bestand?

Wanneer u uw logo wilt laten afdrukken is het dus belangrijk dat er geen kwaliteitsverlies optreedt. Bij een EPS bestand kunt u uw logo oneindig groot maken, terwijl uw logo altijd scherp blijft. Als u uw logo heeft laten ontwerpen door een professioneel grafisch ontwerp bureau, dan is de kans aanwezig dat u al een EPS bestand in uw bezit heeft. De meeste grafisch ontwerpers werken namelijk met ontwerpprogramma’s als Illustrator, waarin vector EPS bestanden opgemaakt kunnen worden. Is dit echter niet het geval, dan zult u zien dat wanneer u uw JPG bestand gebruikt om uw logo af te laten drukken, dat het resultaat vaak onscherp en korrelig is (afhankelijk van de grootte waarop u het laat afdrukken). Als professioneel bedrijf wilt u uiteraard een professionele uitstraling en dit begrijpen wij maar al te goed. Dit bereikt u echter alleen als u uw logo om laat zetten in een EPS bestand.

Uw logo laten omzetten naar EPS

Is uw logo niet opgemaakt in een EPS bestand en wilt u dat graag laten doen? Wij kunnen u helpen om uw bestanden op een professionele manier om te zetten naar bestanden die druk-vriendelijk zijn. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel kwaliteitsverlies en weet u zeker dat uw logo er perfect uitziet op al uw marketing uitingen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen

© Copyright 2023 Logo in Vector