Een tekening digitaliseren

Een tekening digitaliseren, eenvoudig en razendsnel!

Een tekening digitaliseren zorgt er voor dat u kunt rekenen op menig aantal mogelijkheden. Heel wat mensen beschikken over een mooie tekening die ze bijvoorbeeld graag in groot formaat zouden willen laten afdrukken. Dat lijkt op het eerste zicht eenvoudig mogelijk, maar dat is het in de praktijk niet. Beschikt u reeds over een digitaal bestand? Dan is het goed mogelijk dat deze uit pixels bestaat. Op zich is daar niets mis mee. Het nadeel van een dergelijk bestand ondervindt u dan ook pas op het moment dat u het bestand (veel) groter wenst te maken. In dat geval zullen de lijnen wazig worden waardoor de kwaliteit er stevig op achteruit gaat. Dat kan uiteraard niet de bedoeling zijn. Gelukkig hebben wij op dit vlak een uitstekende oplossing voor u.

Welk probleem stelt er zich met een tekening als pixel bestand?

Bij een tekening digitaliseren moet er altijd rekening worden gehouden met het doel waarvoor het bestand zal worden gebruikt. Vaak gebeurt dit niet. Een tekening in een pixel bestand kan op het eerste zicht gewoon voldoende lijken te zijn. Het is pas wanneer u verder gaat kijken dat er problemen of beperkingen de kop op zullen steken. Probeert u bijvoorbeeld maar eens een tekening in een pixel bestand op groot formaat af te drukken. Dit is uiteraard mogelijk, maar de kwaliteit zal alles behalve bevredigend zijn.

Welke oplossing bestaat er voor dit probleem?

Een tekening digitaliseren kan op twee verschillende manieren. In eerste instantie wordt er gebruik gemaakt van een pixel bestand. In dit geval wordt de tekening gedigitaliseerd met een programma zoals Paint of Photoshop. Dat doen wij echter niet. De bovenstaande informatie heeft immers duidelijk gemaakt dat dit vervelende beperkingen met zich meebrengt. Dat kan anders. Wij kiezen er dan ook voor om een tekening in een vector bestand te maken. Op deze manier kunt u naar wens vergroten zonder ook maar enig kwaliteitsverlies.

Aanlevering van uw gedigitaliseerde tekening in vector

Uw tekening digitaliseren gebeurt bij ons dus steeds in een vector bestand. Wij leveren bij elke opdracht verschillende soorten bestanden aan. Het gaat hierbij om de volgende:
.EPS
.PDF
.AI
.SVG
Naast bovenstaande is het zo dat wij voor digitaal gebruik ook altijd (en geheel gratis) bestanden meesturen voor digitaal gebruik. Denk op dit vlak aan .JPG en .PNG bestanden. Omwille van het feit dat het hierbij wel degelijk gaat om pixel bestanden is het dus louter en alleen mogelijk om deze voor digitale doeleinden in te zetten.

Uw tekening digitaliseren? Dat is snel gebeurd!

Wilt u graag uw tekening laten digitaliseren? Dan hoeft u niet langer verder te zoeken. Ons professioneel team staat namelijk meteen klaar om uw pixelafbeelding te converteren naar een vector bestand. Dit gebeurt bovendien ook bijzonder snel. Indien u, uw bestand aan ons bezorgt zullen wij er voor zorgen dat u binnen de 24 uur het nieuwe bestand in ontvangst kunt nemen. Een snellere service voor het digitaliseren van uw tekening zult u nergens anders vinden. Heeft u toch nog één of meerdere vragen over onze service? Dan kunt u daarvoor uiteraard altijd contact met ons opnemen.

Bekijk hier voorbeelden van tekeningen

© Copyright 2023 Logo in Vector