Van JPG naar EPS

Van JPG naar EPS, van een pixel naar een vector bestand

Wanneer we de verschillende soorten grafische bestanden op de markt onder de loep gaan nemen komen we tot de conclusie dat we daarbij een onderscheid maken tussen enerzijds de pixel bestanden en anderzijds de vector bestanden. Voor pixel bestanden geldt dat het daarbij gaat om bijvoorbeeld JPG en PNG bestanden. Deze bestanden lenen zich uitstekend voor digitaal gebruik, maar zijn niet langer geschikt om te gebruiken op het ogenblik dat er gedrukt dient te worden. Wilt u bijvoorbeeld graag uw logo laten aanbrengen op uw bedrijfsvoertuig? Dan moet deze aanzienlijk worden vergroot. Indien u dan louter en alleen de beschikking heeft over een pixel bestand zult u kunnen vaststellen dat deze daarvoor helaas niet voldoet. Uw JPG naar EPS laten omzetten is in dat geval een absolute must.

Welk probleem stelt er zich bij een JPG bestand?

Zoals hierboven in de inleiding reeds aangegeven geldt voor een JPG bestand dat het een zogenaamd pixel bestand betreft. Zoals deze naam reeds laat vermoeden is er dus sprake van een bestand welke is opgebouwd uit pixels. Dat is op zich geen probleem wanneer u het bestand enkel en alleen wenst in te zetten voor digitaal gebruik. Daar komt dus verandering in op het moment dat u wilt gaan drukken met het bestand. Tijdens het vergroten van de afbeelding zult u immers kunnen vaststellen dat er kwaliteitsverlies zal optreden. Dat kwaliteitsverlies zult u uiteraard graag willen voorkomen. Dat is perfect mogelijk door er voor te kiezen om uw JPG naar EPS te laten omzetten. Op die manier wordt uw pixel bestand namelijk een vector bestand. De opbouw van dergelijke bestanden is anders waardoor ze zich wel perfect lenen om te laten drukken.

Wat is een EPS bestand precies?

Bij een JPG naar EPS omzetten verandert de opbouw van het bestand. Voor een pixel bestand geldt dan ook dat er sprake is van een opbouw van pixels. Dat is anders bij een vector bestand zoals bijvoorbeeld een EPS of een AI. In deze gevallen is er sprake van een opbouw uit lijnen en ankerpunten. Deze opbouw zorgt er voor dat u zonder probleem over de mogelijkheid komt te beschikken om de afbeelding aanzienlijk te vergroten zonder dat er daarbij sprake zal zijn van ook maar enig kwaliteitsverlies. Bent u ook op zoek naar een oplossing om van JPG naar EPS te gaan met uw afbeelding? Dan zult u kunnen vaststellen dat wij u op dat vlak zonder meer uitstekend van dienst kunnen zijn.

Hoe van JPG naar EPS omzetten?

Een JPG naar EPS omzetten is volgens veel mensen zeer eenvoudig. Ze openen de JPG gewoon in een programma zoals Illustrator om ze vervolgens als EPS op te slaan. Daarmee verandert u inderdaad het bestandsformaat, maar de opbouw van het bestand verandert niet. Dit heeft dus als gevolg dat de omzetting haar doel volledig mist. Wij bieden u op dit vlak een veel interessanter en bovendien ook kwalitatiever alternatief aan. Wij zorgen immers voor het volledig handmatig omzetten van uw JPG naar een EPS bestand. Op deze manier krijgt u de beschikking over een bestand waarmee u uitstekend richting bijvoorbeeld een beletteringsbedrijf kunt stappen. Het beste van dit alles? Uw vector bestand kan reeds binnen de 24 uur worden opgeleverd!

Bekijk onze voorbeelden

© Copyright 2023 Logo in Vector