Vectoren

Vectoren

U heeft een prachtig logo voor uw bedrijf en wilt dat graag laten drukken op uw folders, flyers, uw voertuig etc. Helaas is het logo nog niet geschikt voor drukwerk. Het is namelijk niet opgebouwd uit zogenaamde vectoren maar pixels en daar kan een drukkerij of signbedrijf niet mee overweg. Dat komt heel slecht uit, maar wat nu?

Wat zijn vectoren?

Misschien heeft u weleens eerder van de term "vector" gehoord. Vectoren worden vooral gebruikt door professionals in de grafische en design industrie. Deze vector bestanden bestaan uit zogenaamde lijn informatie. Feitelijk zijn vectoren wiskundige berekeningen en is een vector een ankerpunt. Dit ankerpunt wordt met een wiskundige berekening geplaatst in de X en de Y as. De ankerpunten verbinden vervolgens weer lijnen met elkaar die door middel van formules die bochten en bogen kan maken. Bij het vergroten van een afbeelding die is opgemaakt door middel van vector hoeft u niet bang te zijn voor kwaliteitsverlies.

Voordeel van vectoren

Het voordeel van een vector is dus dat er geen sprake is van kwaliteitsverlies van de afbeelding zodra deze wordt bewerkt. Wanneer een afbeelding wordt vergroot dan wordt de afstand tussen de paden opnieuw berekend en vervolgens in de juiste verhouding aangepast. Ten slotte worden de paden weer gevuld met de bijbehorende kleuren. Op deze manier kan een vector bestand oneindig vergroot worden zonder dat de kwaliteit van de afbeelding achteruit gaat.

Wanneer zijn vectoren nodig

Zoals we al eerder aangeven is het aan te raden uw bestanden te laten omzetten naar een vector bestand zodra u deze wilt inzetten voor promotionele doeleinden zoals folders, spandoeken, graveerwerk of een autobelettering. De opbouw van vectoren zorgt ervoor dat deze niet afhankelijk zijn van resoluties waardoor een vector bestand altijd beschikt over de best mogelijke resolutie.

Bestanden omzetten

Heeft u een logo als een raster afbeelding ofwel pixel bestand laten opmaken dan is zeker aan te raden deze om te zetten naar een vector bestand. Want een logo dat haarscherp is, zorgt voor een goede eerste indruk van uw bedrijf.

Logo naar vector

Heeft u een logo dat is opgebouwd als een rasterafbeelding?  Dan kun u deze snel en voordelig door ons laten omzetten naar een vector bestand. Wilt u meer weten wat wij voor u daarin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Bekijk onze voorbeelden

© Copyright 2023 Logo in Vector